Dacă ești în căutarea unui domeniu .ro pentru afacerea ta sau pentru un proiect personal, este important să știi unde să cauți pentru a obține cel mai bun preț și serviciu

Este esențial să alegi cu înțelepciune numele de domeniu și furnizorul de web hosting potrivit, iar în acest articol, vom explora opțiunile disponibile pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere pentru nevoile tale specifice.

Internetul este cel mai mare experiment egalitar din istorie. Nu există nicio ierarhie, nicio autoritate instituțională, nici măcar un mecanism de control. Internetul este o manifestare a anarhiei.

Bill Gates – Co-Fondator Microsoft

De unde cumpăr Domeniu Web .ro ieftin?

Dacă ești în căutarea unui domeniu .ro pentru afacerea ta sau pentru un proiect personal, este important să știi unde să cauți pentru a obține cel mai bun preț și serviciu. În acest articol, vom analiza câteva dintre cele mai populare companii de înregistrare a domeniilor din România care oferă domenii .ro la prețuri accesibile.

 1. HostGate Romania este o companie populară din România, care oferă domenii .ro la prețul de 39 RON + TVA pe an.. Ei oferă, de asemenea, găzduire web de înaltă calitate și suport tehnic excelent. La achiziționarea oricărui plan de web hosting anual, domeniul asociat este GRATUIT în primul an prin acest link.
 2. Claus Web oferă înregistrarea domeniilor .ro la prețul de 34 RON + TVA pe an daca alegeti hosting la ei sau 39 RON + TVA daca alegeti hosting la alta companie. De asemenea, ei oferă o gamă largă de servicii de găzduire web, precum și suport tehnic de înaltă calitate.
 3. Hostico Romania este una dintre cele mai cunoscute și apreciate companii de înregistrare a domeniilor din România. Ei oferă înregistrarea domeniilor .ro la prețul de 44 RON + TVA pe an. În plus, dacă cumperi un pachet de găzduire web de la ei, primești un domeniu .ro gratuit în primul an. Creaza cont aici.
 4. ROMARG este una dintre cele mai vechi companii de înregistrare a domeniilor din România, oferind domenii .ro la prețul de 44 RON + TVA pe an. De asemenea, ei oferă găzduire web și servicii conexe, cum ar fi certificat SSL și protecție DDoS.
 5. mxHOST (Cyber_Folks) este o companie de găzduire web și înregistrare a domeniilor din România, care oferă domenii .ro la prețul de 49 RON + TVA pe an. Ei oferă și servicii de găzduire web, precum și suport tehnic eficient.

Ce trebuie sa fac?

 • Definește extensia dorită;
 • Găsește un nume de domeniu disponibil cu extensia dată;
 • Asigură-te că numele este ușor de pronunțat în vorbire;
 • Asigură-te că niciun concurent al tău nu a înregistrat un domeniu similar;
 • Verifică dacă domeniul tău înregistrat nu încalcă drepturile unor persoane terțe pe paginile instituțiilor de brevete relevante;
 • Înregistrează domeniul;

Ce TLD să alegi pentru domeniul tău?

Dacă site-ul tău este în limba română, cea mai bună alegere va fi, desigur, extensia .RO. Aceasta sugerează că tot conținutul de pe pagină va fi în limba română. Motoarele de cautare vor favoriza domeniile .ro pe teritoriul Romaniei. Dacă, în schimb, plănuiești să-ți extinzi afacerea pe piețe internaționale, o alegere potrivită vor fi domeniile .COM și .EU.

Ar trebui sa cumpar domeniu la compania de hosting la care voi hosta domeniul si site-ul ?

Nu este obligatoriu să cumpărați un nume de domeniu de la aceeași companie de hosting la care veți găzdui site-ul, dar poate fi mai convenabil din punct de vedere al administrării. Iată câteva avantaje și dezavantaje pentru ambele opțiuni:

Avantajele cumpărării domeniului de la compania de hosting:

 1. Administrarea centralizată: Toate serviciile, inclusiv numele de domeniu și găzduirea, pot fi gestionate din același panou de control.
 2. Asistență unificată: Dacă întâmpinați probleme cu domeniul sau găzduirea, trebuie să contactați doar o singură companie pentru suport.
 3. Unele companii de hosting oferă reduceri sau pachete promoționale care includ atât numele de domeniu, cât și găzduirea.

Dezavantajele cumpărării domeniului de la compania de hosting:

 1. Lipsa de flexibilitate: Dacă decideți să schimbați furnizorul de hosting, poate fi mai dificil să transferați domeniul către o altă companie.
 2. Pot exista prețuri mai avantajoase pentru domenii la alte companii specializate în înregistrarea de domenii, dar diferenta este 1-2 EUR. Poate face o diferenta daca aveti peste 10-20 domenii inregistrate.

Concluzie

În încheiere, există numeroase companii din România care oferă înregistrarea domeniilor .ro la prețuri accesibile. Pentru a te asigura că alegi cea mai potrivită opțiune pentru nevoile tale, este important să compari prețurile și caracteristicile oferite de fiecare companie înainte de a lua o decizie. Acest lucru te va ajuta să economisești bani și să beneficiezi de cel mai bun serviciu pentru proiectul tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Copyright 2024 | Pentru a acoperi costurile de funcționare și a continua să oferim conținut valoros, acest site primește compensații din partea unor companii a căror produse le prezentăm. Compensațiile primite de pe acest site nu afectează prețul plătit de clienți. Ba dimpotrivă, prin intermediul parteneriatelor noastre, putem oferi adesea reduceri și oferte speciale exclusive pentru utilizatorii noștri. Dorim să subliniem că recenziile noastre sunt imparțiale și nu sunt afectate de comisionul plătit de companiile de hosting. Ne străduim să oferim informații utile și de calitate pentru a vă ajuta să luați decizii informate în ceea ce privește serviciile de gazduire web. Vă stăm la dispozitie pentru orice intrebari prin email la contact/@/hostit.ro sau la telefon 0722.382.482